Benieuwd hoeveel je huis waard is? Vraag hier een gratis waardebepaling aan!

Wilt u een huis (ver)kopen in Noord-Beveland? Dan bent u aan het juiste adres bij Delta makelaardij.

 

Noord-Beveland

Noord-Beveland is centraal gelegen in de provincie Zeeland. Het is een wat kleiner eiland dat omarmt wordt door de Oosterschelde en het Veerse Meer. Zoals je vast begrijpt is dit een ideale uitvalsbasis voor liefhebbers van natuur en watersport. De gelijknamige gemeente Noord-Beveland telt slechts 7.500 inwoners, waardoor het eiland echt een plek is waar je landelijk kunt wonen. Huis (ver)kopen in Noord-Beveland? DELTA makelaardij heeft zowel reguliere woningen in Noord-Beveland als recreatiewoningen.

Zoals in Wissenkerke, waar het gemeentelijke bestuurscentrum van Noord-Beveland gezeteld is. Vanwege de rust en ruimte in het dorp zou je niet vermoeden dat dit een hoofdplaats is. In nabije omgeving vind je hier strand en een aantal bijzondere natuurgebieden. Het is een mooi startpunt voor de verschillende fiets- en wandelroutes op het eiland.

Naar Colijnsplaat bijvoorbeeld; een echt vissersdorp met een haven die tot op de dag van vandaag actief is. Het dorp ligt pal aan de Oosterschelde en heeft een diepe band met de zee. Menig verhaal valt daarover te vertellen. Van een door vissers ontdekte tempel uit de oudheid, tot het wonder dat hier geschiede tijdens de Watersnoodramp van 1953.

De grootste dorpskern op het eiland is Kamperland. Dankzij de ligging aan het Veerse Meer een echte toeristische trekpleister. Je vindt hier in alle seizoenen liefhebbers van windsurfen, kiten en zeilen. Tijdelijke bewoning of het opstarten van een bed and breakfast is hier dus goed mogelijk. Start je zoektocht niet op Funda maar werp eerst slim een blik tussen ons aanbod.

Kortgene heeft als enige plaats op het eiland stadsrechten. Het is een zogenaamde smalstad, wat ‘s zomers met evenementen gevierd wordt. Het is eveneens gelegen aan het Veerse Meer en daardoor een aantrekkelijke plaats voor watersport en toerisme in het algemeen. Hier vind je winkels, gezellige terrasjes en een grote haven waar pleziervaart aanmeert.

Kats tot slot, is een eigenzinnig dorpje waar traditiegetrouw veel kunstenaars wonen. Hier worden om die reden vaak exposities georganiseerd. Soms zelfs bij de kunstenaars thuis. Het plaatsje is rustig gelegen op het zuidoostelijke puntje van het eiland, uitkijkend over het Veerse Meer. Er heerst een hechte gemeenschapszin en hoge mate van tolerantie. Een prettige plek om te wonen!

Terug naar werkgebied