Benieuwd naar de corona-werkwijze van DELTA makelaardij? Klik hier

Renesse

Renesse ligt in de zogenaamde ‘Westhoek’ van de gemeente Schouwen-Duiveland. Het is een kustplaats waar zomergasten uit binnen- en buitenland graag hun vakantie doorbrengen. Grote kans dat dit ook jouw eerste kennismaking met het dorp was. Tegelijkertijd ademt Renesse rust uit. Het is een prachtige locatie, omringd door nabijgelegen duin- en natuurgebied.

Renesse is een geliefde plek voor familievakanties. Niet zo vreemd, wetende dat hier maar liefst 21 km aan strand te vinden is. Daarop zijn welgeteld 14 strandpaviljoenen gevestigd. Voor ieder wat wils. Renesse is in de zomer een echt toevluchtsoord voor zon- en zee-aanbidders. Dit is al zo sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw. Na het hoogseizoen keert de rust echter terug en geniet je hier van kalmte. Voor degenen die van afwisseling houden is het om die reden een mooie plaats om zich te vestigen.

Dit is een gebied waar je exclusieve koopwoningen vindt. Gelegen in duinrijke omgeving is Renesse een plaats waar je snel verliefd op raakt en het liefst blijvend zou willen wonen. Ben je juist op zoek naar tijdelijke bewoning in de vakantieperiodes, dan kun je eveneens bij DELTA makelaardij terecht. We hebben regelmatig recreatie aanbod beschikbaar in de bungalowparken rondom Renesse. Uiteraard zijn er ook reguliere koopwoningen. Hou onze kanalen in de gaten en wees zoekers op Funda zodoende voor.

Net als veel dorpen in Zeeland is Renesse overigens een echt kerkringdorp. Het plaatsje werd gebouwd rondom de gotische Jacobuskerk waarvan de toren dateert uit 1458. Bij deze kerk wordt jaarlijks een kermis georganiseerd op 25 juli, de naamdag van de heilige Jacobus. Een andere bezienswaardigheid is Slot Moermond uit de 13eeeuw, wat midden in het beschermde natuurgebied Landgoed Moermond ligt. Tot slot willen we kwijt dat je hier grote kans hebt zeehonden te spotten. Voor de kust van Renesse zie je ze regelmatig op de zandbanken liggen.

Terug naar werkgebied