Benieuwd hoeveel je huis waard is? Vraag hier een gratis méérwaardebepaling aan!

Energietarieven zijn al een lange tijd aan het dalen en huiseigenaren kunnen daar juist nu van profiteren. Zorg er wel voor dat je de verschillen tussen je huidige en potentiele nieuwe goed op een rijtje zet..

Het vergelijken van tarieven voor energie is een beetje vergelijkbaar met het zoeken naar een nieuwe zorgverzekeraar. De meesten onder ons worden er niet echt blij van en ervaren het als een hoop gedoe.. toch loont het wel de moeite! Gelukkig zijn er dan ook website die heet ons een beetje makkelijker maken & daar worden we dan wél blij van!

Minder betalen voor je energierekening? Niet zo moeilijk als je denkt!


Hoe bespaar je?
Maar hoe doe je dat dan, besparen op de energierekening?

Hieronder zetten we een paar mogelijkheden op een rij:

  • Het beperken van het energiegebruik door uitmuntende isolatie. Denk hierbij in eerste instantie aan het isoleren van je dak. Ook de (spouw)muurisolatie en vloerisolatie kunnen de rekening behoorlijk verlagen. Een bijkomend voordeel is dat het klimaat in de woning behagelijker voelt.
  • Je kunt ook een extra dikke trui aantrekken op koude dagen en de verwarming een graadje lager zetten 😉
  • Een door de overheid gesubsidieerde manier is het zelf opwekken van energie door het laten plaatsen van zonnepanelen op het dak. Een veelgehoord misverstand is dat er veel zon moet schijnen om rendement te hebben van de panelen. Dat is echter niet waar, ook op minder zonnige dagen leveren de panelen energie op. Het is zelfs zo dat op tropische dagen de zonnepanelen minder opleveren dan op een zonnige dag met 23 graden!
  • Wil je echt vooruitstrevend met energie omgaan, dan is het installeren van een warmtepomp, een zonneboiler of een andere natuurvriendelijke maatregel een goed idee.
  • “Samen staan we sterk” geldt ook voor energie. Collectieve energie is hier een goed voorbeeld van. Tegenwoordig kun je zelfs de door de buren opgewekte energie gebruiken. Er zijn diverse initiatieven, regio gebonden of landelijk. Door groot in te kopen, worden de kosten lager. En daar profiteer je als gebruiker van.
  • Tot slot benoemen we nog het vergelijken van energieleveranciers. We begonnen er dit blog al mee. Door goed te kijken naar de prijsschommelingen op de markt, kun je elke keer voor de laagste variant kiezen. Je krijgt er dezelfde energie voor, maar je betaalt minder.

Je kunt natuurlijk prima diverse opties combineren. Hou je mooi meer geld over. Wat ga jij als eerste doen?

Datum:
september 18, 2020
Categorie:
Vastgoed

Meer informatie over dit onderwerp?

Contact

Deel Artikel

Bekijk artikel
Algemeen

Hemelvaartsweekend 9 en 10 mei 2024 gesloten

Lees meer
Bekijk artikel
Aankopen

Drukbezochte verkoopdag Noorderpolder Zierikzee

Lees meer
Bekijk artikel
Algemeen

Voorbereidingen voor een fotoreportage

Lees meer