Benieuwd hoeveel je huis waard is? Vraag hier een gratis waardebepaling aan!

Wilt u een huis (ver)kopen in Nieuwerkerk? Bij Delta Makelaardij bent u aan het juiste adres. Wij zijn dé makelaar om jouw huis te (ver) kopen in Nieuwerkerk.

 

Nieuwerkerk

Nieuwerkerk telt ruim 2600 inwoners en ligt in het zuidoosten van het schiereiland Schouwen-Duiveland. Het plaatsje heeft een relatief jonge bevolkingsgroep in vergelijking met andere dorpen in de regio. Dit ontstaat mede doordat bewoners uit omliggende plaatsen ervoor kiezen zich hier te vestigen. Benieuwd hoe wij een huis (ver)kopen in Nieuwerkerk? Neem contact op bekijk het aanbod van huizen in Nieuwerkerk.

Nieuwerkerk is een rustige plek die wat voorzieningen betreft goed toereikend is. Er zijn meerdere winkels en supermarkten. Daarnaast zijn er twee basisscholen en maar liefst vier kerken. Er is een openbaar zwembad en een lokale voetbalvereniging. Natuurliefhebbers bevinden zich van hieruit binnen no time aan het Grevelingen- of Veersemeer. Vlakbij Nieuwerkerk ligt ook nog een oude kreek waar vogels neerstrijken en broeden. Vanaf de oude polderweg kun je dit met een verrekijker mooi aanschouwen.

Voor grotere voorzieningen, zoals een middelbare school of uitgebreid horeca-aanbod kun je als Nieuwerkerker terecht in Zierikzee. De hoofdplaats van de gemeente Schouwen-Duiveland ligt ten westen van Nieuwerkerk op maximaal 10 minuten autorijden. In oostelijke richting vind je het authentieke vissersdorp Bruinisse. Van hieruit vervolg je de N59 in de richting van de randstad. Waardoor Nieuwerkerk op nog geen uur rijden van Rotterdam ligt. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Dordrecht en de West-Brabantse steden.

Het plaatsje Nieuwerkerk kwam tot stand als afscheiding van het nabijgelegen Ouwerkerk. Dit verklaart ook direct beide namen. De 15eeeuwse protestantse kerk in het midden van het dorp is het meest in het oog springende element aan de horizon. Nieuwerkerk is dan ook een echt kerkringdorp. De zeskantige kerktoren werd tijdens de Tweede Wereldoorlog vernietigd en is daarna in 1975 op de oude fundamenten heropgebouwd. Een ander bekend dorpsgezicht is de Nieuwerkerkse molen uit de 19eeeuw. Tijdens de watersnoodramp van 1953 bleef deze in tegenstelling tot veel andere bebouwing overeind, wat diepe sporen achterliet in Nieuwerkerk. De geschenkwoningen uit Zweden, Noorwegen en Denemarken vormen een blijvende herinnering.

Terug naar werkgebied