Benieuwd hoeveel je huis waard is? Vraag hier een gratis méérwaardebepaling aan!

Woning kopen in Bruinisse

Bruinisse ligt vlakbij de randstad, daarom vestigen veel bewoners uit de randstad zich hier. Wellicht speel je zelf ook met de gedachte om een huis te kopen in Bruinisse. Bekijk dan eens het woningaanbod in Bruinisse.  Bedenk dat het centrum van Rotterdam en Dordrecht via de N59 beide binnen 50 minuten bereikbaar zijn. Ook via het openbare busvervoer. De verbinding van Bruinisse tot de randstad is dus zeer goed. Het is dus een ideale uitvalbasis om een woning te kopen in Bruinisse.

Doordat Bruinisse aan het Grevelingenmeer gelegen is, vormt het bovendien een populaire vakantiebestemming. Vandaar dat wij dan ook een vakantiehuizen hebben in het recreatieve aanbod in Bruinisse. Bij DELTA makelaardij zijn er regelmatig recreatieve woningen beschikbaar. Bijvoorbeeld binnen het Aquadelta vakantiepark in Resort Aquastaete van Roompot. Zo hebben wij ook vakantiewoningen in Bruinisse bij Roompot. Het Grevelingingmeer is het grootste zoutwatermeer van Europa met allerlei watersportmogelijkheden. Vandaar de recent gerenoveerde jachthaven met ruime aanlegplaatsen.

Wilt u een huis kopen in Bruinisse? Bij Delta Makelaardij bent u aan het juiste adres. Wij zijn dé makelaar om een woning te vinden in Bruinisse.

‘Bru’ zoals Bruinisse in de volksmond genoemd wordt is van oudsher een echte vissersplaats. Het dorp ligt op het meest noordoostelijke puntje van Schouwen-Duiveland, maar afgelegen is het zeker niet. Sinds de aanleg van de Grevelingendam in 1965, vormt Bruinisse namelijk letterlijk en figuurlijk een brug met de tegenovergelegen provincie Zuid-Holland.

Grote steden zijn dus dichtbij. In Bruinisse zelf woon je daarentegen in dorpse rust. Het plaatsje is gelegen op wat ooit schorren waren, bedijkt in opdracht van Anna van Bourgondië aan het einde van de 15eeeuw. Van oudsher is de mosselkweek hier een belangrijke bron van inkomsten. Bru heeft daardoor de officieuze status het ‘mosseldorp’ van Schouwen-Duiveland te zijn. Sta hier eens met de neus in de wind, uitkijkende over de haven en je ziet tal van vissersboten liggen. Het lokale Brusea museum leert je meer over deze rijke geschiedenis, een must voor iedere toekomstige inwoner.

Dan zijn er ’s zomers de visserijfeesten, waarin het dorp de opening van het mosselseizoen viert. Dit is een jaarlijkse reeks van niet te missen evenementen! De eerste mosseloogst wordt gegeten, er is muziek en er worden rondvaarten georganiseerd.

Terug naar werkgebied