Benieuwd hoeveel je huis waard is? Vraag hier een gratis méérwaardebepaling aan!

Woning kopen in Burgh-Haamstede

Wil je een woning kopen in Burgh-Haamstede? Dan ben je aan het juiste adres bij Delta makelaardij. Wij zijn hier al jaar in jaar uit actief in zowel woningaanbod in het dorp als op de vakantieparken in de omgeving.

Burgh-Haamstede is een badplaats en toeristische trekpleister op het schiereiland Schouwen-Duiveland. Een ultieme plek voor liefhebbers van strand en natuur. Het heeft een rijke historie en na Zierikzee is het met ruim 4200 inwoners de grootste woonplaats op het eiland. Bekijk ons gehele aanbod in Burgh-Haamstede.

Wat Burgh-Haamstede zo bijzonder maakt is de ligging. Van hieruit ben je binnen een mum van tijd in het natuurgebied de ‘Kop van Schouwen’. Een natuurmoment bestaande uit de prachtige Meeuwenduinen, Zeepeduinen en Verklikkersduinen. Deze omgeving kent weidse stranden, graslanden met grote grazers en bossen. Het is een belangrijk leefgebied voor allerlei diersoorten waardoor je hier als wandelaar of natuurlijkliefhebber je hart op kunt halen. Op de stranden van Westenschouwen wordt trouwens de Blauwe Vlag gehesen. Dit is een internationale onderscheiding voor schone en veilige stranden.

Burgh was oorspronkelijk trouwens een aarden burcht die in de 9eeeuw gebouwd werd als verdedigingswerk tegen Noormannen. Haamstede is in de 12eeeuw ontstaan, met als meest historische waarde het kasteel ‘Slot Haamstede’ waar Witte van Haamstede woonde; een bastaardzoon van graaf Floris V. Tip: meer cultuur-historische geschiedenis vind je in Museum de Burghse Schoole.

Woningen in Burgh-Haamstede (Burgh, Haamstede, Westenschouwen)
In ons aanbod hebben exclusieve koopwoningen in Burgh-Haamstede. Uiteraard zijn er ook reguliere koopwoningen in Burgh-Haamstede. Hou onze kanalen in de gaten en wees zoekers op Funda zodoende voor. Om zoekers op Funda voor te wezen, hebben wij speciaal voor jou een zoekservice in Burgh-Haamstede opgestart. Zoals de naam doet vermoeden is Burgh-Haamstede een samenvoeging van twee dorpen: Haamstede ligt noordelijk en Burgh zuidelijk. Er zijn twee zichtbare kernen, nog te herkennen aan de kerken. In de loop der tijd zijn Burgh en Haamstede verworden tot een langwerpige woonkern waaraan ook het kleine Westenschouwen vastligt.

Recreatiewoningen in Burgh-Haamstede

Ben je juist op zoek naar tijdelijke bewoning in de vakantieperiodes, dan kun je eveneens bij DELTA makelaardij terecht. We hebben recreatiewoningen beschikbaar in en rondom Burgh-Haamstede. De villaparken van Landal zijn geliefd. Een mooie locatie voor een recreatiewoning en via diverse uitvalsroutes goed bereikbaar. Rotterdam is binnen een uur aan te rijden via de bovengelegen Brouwerdam. Aan de onderzijde vind je de Oosterscheldekeerkring die verbinding biedt met onder andere Middelburg. De Grevelingendam in het meest Noordoostelijke puntje van Schouwen-Duiveland zorgt voor verbinding met de randstad en West-Brabant.

Woning verkopen Burgh-Haamstede
Zodra jij plannen hebt om je woning te verkopen in Burgh-Haamstede, gaan wij graag voor jou aan de slag! We maken dan graag een afspraak voor een oriënterend vrijblijvend verkoopadvies. Bekijk onder woning kopen alle ins & outs via onze dienst op de website:

Terug naar werkgebied