Benieuwd hoeveel je huis waard is? Vraag hier een gratis méérwaardebepaling aan!

Woning kopen Schouwen-Duiveland

 

Het schiereiland Schouwen-Duiveland wordt ook wel de ‘kroon op Zeeland’ genoemd. Van origine waren het vier lossen eilanden, die in de loop der tijd aan elkaar verbonden zijn geraakt. De huidige gemeente Schouwen-Duiveland bestaat uit 17 woonplaatsen waarvan sommige door ons uitgebreid besproken zijn. Deze vind je terug in ons werkgebied. Als makelaar op Schouwen-Duiveland zijn wij gevestigd in hartje Zierikzee! Vanuit Zierikzee overzien wij heel Schouwen-Duiveland en zijn we dan ook actief als makelaar in zowel Bruinisse, Nieuwerkerk als Burgh-Haamstede en Renesse, in de kernen en het buitengebied en recreatiewoningen in Zeeland en nieuwbouwprojecten Schouwen-Duiveland. De hoogtepunten van kleinere dorpen zullen we hieronder benoemen.

Woningen Dreischor

Wat dacht je van het karakteristieke Dreischor? Dit ringdorp heeft sinds 1973 de status van beschermd dorpsgezicht. Je vindt er monumenten, zoals het raadhuis met trapgevel. En in 2001 werd Dreischor verkozen tot ‘groenste dorp van Europa’.

Woningen Ouwerkerk, Kerkwerve en Noordgouwe
Of Ouwerkerk, Kerkwerve en Noordgouwe. Alle drie in de nabijheid van Zierikzee gelegen. Waardoor je naast dorpse rust ook de nodige grotere voorzieningen op korte afstand hebt. Voor Ouwerkerk geldt bovendien dat je vlakbij de Oosterschelde bent. Het Watersnoodmuseum is hier gevestigd.

Noordwelle, Ellemeet en Scharendijke
Noordwelle, Ellemeet en Scharendijke bevinden zich aan de westkant van Schouwen-Duiveland, waar het eiland grenst aan de Noordzee en het Grevelingenmeer. Het kleine Noordwelle ligt iets landinwaarts, net buiten Renesse. Ellemeet vind je aan de voet van de Brouwerdam en voor de kust van Scharendijke liggen drie scheepswrakken die bij duikers zeer geliefd zijn.

Buiten Serooskerke, op Schouwen-Duiveland welteverstaan, kruisen doorgaanswegen N57 en N59 zich. Je woont hier op een goed bereikbaar punt. Aan zee ligt hier nationaalpark De Schelphoek. Wat ooit een haven was is teruggenomen door de natuur.

Woningen Oosterland en Sirjansland
Oosterland en Sirjansland vind je in het noordoosten van het Zeeuwse schiereiland. Laatstgenoemde is het kleinste dorp van Duiveland. Het werd gesticht op ingepolderde schorren. Oosterland is eveneens bedijkt maar een stuk groter van omvang. Het telt zelfs zes rijksmonumenten.

Woningen Zonnemaire
Tot slot Zonnemaire. Het heeft zoals veel dorpen een roemrucht verleden met het water. Bommenede en Bloois bijvoorbeeld vergingen tijdens overstromingen. De inwoners ervan vluchtten naar het aangrenzende Zonnemaire. Wellicht verklaart deze saamhorigheid het levendige, culturele verenigingsleven dat in Zonnemaire heerst.

Woning kopen in Schouwen-Duiveland?

Zodra jij plannen hebt om een huis te kopen in Schouwen-Duiveland, gaan wij graag voor jou aan de slag. We maken dan graag een afspraak voor een oriënterend vrijblijvend gesprek. Bekijk woning kopen alle ins & outs via onze dienst op de website.

Terug naar werkgebied