Benieuwd hoeveel je huis waard is? Vraag hier een gratis méérwaardebepaling aan!

Aan het einde van het jaar…..

Blikken we terug op wederom een bewogen jaar.

In het jaar waarin we hopelijk de grilligheid van COVID achter ons laten vult de wereld zich om ons heen met andere ellende. Een oorlog, voor ons gevoel om de hoek, die veel onrust brengt. Allereerst en bovenal is het voor de bevolking van Oekraïne schrijnend. De schokkende beelden die tot ons komen treffen je recht in je ziel. De kracht van het verzet van de Oekraïners is bewonderenswaardig en eveneens inspirerend. Daar tegenover een onberekenbare wereldleider waarvan we niet goed kunnen inschatten wat zijn volgende stap zou kunnen inhouden. Deze oorlog heeft voor ons de energiemarkt op zijn kop gezet. Iets wat we allemaal merken in onze portemonnee.

Het energielabel bij de ‘te koop’-staande woning is zodoende een belangrijker verkooppunt geworden. Bovendien speelt de stikstofcrisis een grote rol voor de boeren maar ook voor alle nieuwbouwprojecten. Het zal zeker vertragend gaan werken nu alle procedures daarop moeten worden aangepast of moeten worden herzien. Een vertraging die we in de woningmarkt nu juist niet konden gebruiken naar mijn mening. De vraag naar woonruimte blijft onverminderd groot, gelukkig liggen er wel al diverse nieuwe projecten vast die er volgend jaar aankomen.

Wat betreft de recreatiemarkt zal moeten blijken wat de nieuwe fiscale regels zullen gaan doen met de huidige prijzen. Tot op heden is de interesse om te investeren in een vakantiewoning in Zeeland voor eigen gebruik en/of een belegging onverminderd groot.

In de woningmarkt lijkt de “gekte” enigszins voorbij. Een wenselijk scenario wat mij betreft. De prijzen stabiliseren, maar een prijsdaling is op dit moment nog niet aan de orde. Mede door de grote vraag naar woonruimte in zowel de koop- als huursector. Wel hebben we te maken met een stijgende hypotheekrente, die eigenlijk nog altijd relatief laag is, alleen niet zo laag als waar we de afgelopen jaren aan gewend zijn geraakt. Dat neemt uiteraard niet weg dat het te lenen bedrag hierdoor beïnvloed wordt.

Ik ben er altijd wel van dat we onze eigen (mini) economie nauwlettend in de gaten moeten houden en moeten snijden en bijsturen waar het nodig en wellicht zelfs noodzakelijk is. Doe dat en doe dat tijdig. Hou de grote (macro) economie goed in de gaten, wetende dat onze individuele invloed daarop nihil is. Het is alleen een kwestie van waarnemen…

Stop energie in zaken die jou, klein of groot, ook wat brengen.

Het is zaak positief te blijven. Dit is niet de eerste dip en het zal waarschijnlijk ook niet onze laatste zijn. Stop positieve energie in zaken die jou, klein of groot, ook wat brengen. Ik ga dat ook doen en open begin februari een nieuw kantoor in de regio. Iets wat ik doe om het marktaandeel van DELTA makelaardij verder uit te breiden. Dat durf ik aan omdat DELTA makelaardij een sterk merk is geworden met nog altijd het grootste marktaandeel op Schouwen-Duiveland, in zowel bestaande, recreatieve als de nieuwbouwmarkt. Ook omdat ik kan bouwen op mijn leuke en fantastische team. Een team dat service en dienstverlening hoog in het vaandel heeft staan en dat blijkt ook uit onze reviews met een gemiddelde van 9,2.

Ik ben er echt heel trots op! We doen het graag en we doen het goed. Ik heb een kantoor waarop je kunt rekenen, in het verleden, nu, maar ook in de toekomst. Ik geloof in onze kwaliteit, mentaliteit en hoge mate van dienstverlening naar onze klanten en woningzoekenden. Dat niveau kunnen en blijven we met ons hele team waarborgen. Dat vind ik een hele prettige gedachte.

Ik wens jullie allen, met elkaar, mooie waardevolle dagen toe. Wees lief, dankbaar en verdraagzaam. Dat kleurt je omgeving wat mooier. Denk aan anderen die het wat moeilijker hebben, help en steun elkaar. Ik ga er van uit dat we er weer wat van weten te maken.

Op naar een nieuw jaar met veel geluk, positiviteit en in goede gezondheid!

Op naar een nieuw jaar met veel geluk, nieuwe positiviteit en in goede gezondheid!

Namens het team van DELTA makelaardij,

Peter Kodde

Datum:
december 30, 2022
Categorie:
Algemeen

Meer informatie over dit onderwerp?

Contact

Deel Artikel

Bekijk artikel
Algemeen

Hemelvaartsweekend 9 en 10 mei 2024 gesloten

Lees meer
Bekijk artikel
Aankopen

Drukbezochte verkoopdag Noorderpolder Zierikzee

Lees meer
Bekijk artikel
Algemeen

Voorbereidingen voor een fotoreportage

Lees meer