Benieuwd hoeveel je huis waard is? Vraag hier een gratis méérwaardebepaling aan!

Het is voor iedereen persoonlijk natuurlijk. De één houdt van sereen wit, een ander weer van donkere tinten of juist een kleurrijk interieur. Over smaak valt uiteraard niet te twisten…

Toch willen wij je met deze blog een aantal ideeën aanreiken om eigenlijk eenvoudig en relatief goedkoop een andere sfeer in een vertrek of woning te creëren.

Creëer met kleur een eenheid!

Matching colors
Zo kun je een wand en aanwezige (of nieuwe) woonaccessoires op elkaar afstemmen. Durf dan een wand te schilderen in een andere kleur en vestig daarmee de aandacht daar volledig op. Tegenwoordig hebben ze kleine kleurtesters waarmee je naast elkaar verschillende kleuren kunt uitproberen. Een kleur doet veel en kan ook voor een groot effect zorgen. Twijfel je? Kies dan altijd de lichtere kleur van de twijfelgevallen. Toch niet naar zin? Wat geeft het. Nieuwe emmer witte latex en het is weer als vanouds.

Colour it
Wil je wel een kleuraccent maar ook niet een al te groot statement maken?  Kies dan voor eetkamerstoelen allemaal in een kleur naar keuze. Kies de kleur die je zelf echt heel mooi vindt. Ook een idee als je allemaal verschillende stoelen om je tafel hebt staan. Door ze allemaal in één kleur te verven creëer je toch eenheid.

Boho Chic
Een woonstijl waarbij veel kleuren en prints gebruikt worden is de Bohemian woonstijl. Dat kan heel kleurrijk maar bijvoorbeeld ook met zachte aardetinten of pastellen. Zorg er in ieder geval voor dat het toegepaste designs en het kleurenpalet goed bij elkaar passen.

Rainbow
Hou jij van veel kleur? Dan zijn de met elkaar gecombineerde kleuren van de regenboog het uitgangspunt. Hou het stijlvol door je vast te houden aan een kleurenpalet van maximaal vijf kleuren. Houdt daarbij de basis wit zodat de basis rustig is en alle aandacht naar jouw kleurrijke items of meubelen gaat.

Scandinavisch
Deze woonstijl blijft onverminderd populair. Deze woonstijl kenmerkt zich door lichte kleuren, strakke lijnen en natuurlijke materialen zoals blond hout en stoer leer. Natuurlijke tinten zoals wit, grijs en beige worden veelal gebruikt. Een mooie pasteltint past ook in deze stijl. Tevens kunnen geometrische vormen of vlakken worden toegepast.

Twijfel je over de stijl? Maak desnoods moodboards om je smaak verder te ontwikkelen. Kijk ook goed naar de stijl van je huis. Past daar een bepaald sfeertje wel bij? Houdt het aantal kleuren in bedwang en laat gekozen kleuren ook elders in je woning terugkomen. Dat geeft eenheid en rust. Veel plezier met je creatieve proces!

 

Datum:
april 12, 2021
Categorie:
Algemeen

Meer informatie over dit onderwerp?

Contact

Deel Artikel

Bekijk artikel
Algemeen

Hemelvaartsweekend 9 en 10 mei 2024 gesloten

Lees meer
Bekijk artikel
Aankopen

Drukbezochte verkoopdag Noorderpolder Zierikzee

Lees meer
Bekijk artikel
Algemeen

Voorbereidingen voor een fotoreportage

Lees meer