Benieuwd hoeveel je huis waard is? Vraag hier een gratis méérwaardebepaling aan!

De tuin, het terras of het balkon is een verlengstuk van je woning, je directe leefruimte! Daarom is het zo belangrijk om deze eens flink onder de loep te nemen. Of je nu wel of geen plannen hebt om te verhuizen. Het is sowieso een investering in uw (woon)genot. Met deze handige tips is jouw buitenruimte in een handomdraai weer sfeervol waarvan je volop kunt gaan genieten.

Maar…. eerst aan de slag!

Met deze handige tips is jouw buitenruime in een handomdraai weer sfeervol waarvan je volop kunt genieten!

  1. Schoonmaken en opfrissen

Niet een leuk, maar wel een noodzakelijk begin van de beoogde metamorfose. Maak je tuin, balkon of terras lekker schoon en ruim ‘m op. Haal het onkruid, oude planten en losse bladeren weg. Pak de slang of hogedrukspuit en maak de tegels of andere ondergrond lekker schoon. Dat knapt gelijk al op. Neem ook gelijk je tuinset, bbq en accesoires mee in de grote schoonmaak. Een goede (en relatief een goedkope) manier om je buitenruimte een vernieuwde uitstraling te geven is met een schilderbeurt. Geef oppervlakten zoals je buitendeuren, schuurtje, een muurtje of schutting een nieuw kleurtje voor een frisse look. Of je nou voor een opvallende kleur of een neutrale tint gaat, het verschil zal in ieder geval zichtbaar zijn.

  1. Zorg voor leuke plantjes

Planten en bloemen zorgen voor heel veel sfeer in je buitenruimte. In je tuin (en zelfs op je balkon of (dak)terras) kan je helemaal losgaan met allerlei planten. Hoe groot of klein je buitenruimte ook is zorg in ieder geval voor een goed plan qua sfeer en kleur. Let er vervolgens ook op dat er in verschillende perioden van het jaar wat te beleven valt. Wees creatief. Zelfs als is je buitenruimte klein dan zijn er nog tal van mogelijkheden. Hang dan bijvoorbeeld plantjes aan de muur of aan de balkonreling.

  1. Yippie, leuke accessoires

Aarde aan de kant. Tijd voor de volgende fase. De accessoires. Kleed je tuinstoelen aan met kussentjes en leuk je buitenruimte verder op met kaarsen in windlichten, fakkels, vuurkorven en lichtsnoeren. Maak ook hier vooraf een goed plan die qua kleuren past bij de beplanting en andere kleuren van je woning, overkapping, muur, schutting of schuur. Ook hier is natuurlijk alles mogelijk. Strak of kleurrijk. Uni of patronen. Als je het maar op elkaar afstemt.

  1. Lekker buiten eten

Voorzie je tuin van alle benodigdheden om buiten te kunnen eten. Wat is er leuker dan op lange zomeravonden buiten uitgebreid te tafelen en te drinken ;-). Ook hier geldt wees creatief. Op een klein balkon zou je bijvoorbeeld met een elektrische bakplaat aan de gang kunnen. Er bestaat zelfs een ware balkon bbq die je aan de reling kunt hangen. Heb je meer ruimte? Dan is er misschien wel plaats voor een overkapping of zelfs voor een buitenkeuken. Met groene vingers kan je ook nog je eigen kruiden en groenten kweken. Een heerlijke tafel met stoelen, krukjes en genieten maar! Van het eten en van elkaar.

  1. Inventief zijn

Met een goede dosis creativiteit kom je vaak al heel ver. Ga eens naar een kringloopwinkel voor leuke en heel betaalbare accessoires voor je buitenruimte. Ook van pallets is er een heleboel te maken. Met speciale palletkussens tover je zo een leuke lounge plek in je buitenkamer. Ook van steigerhout zijn er, voor de handige harry’s onder ons, een heleboel ideeën te vinden op Pinterest en het internet. Voor een ultieme zomerse relaxplek kan je ook nog denken aan een hangmat. Is dat niet super chill?

 

In ieder geval wensen we je veel heerlijke uurtjes in je buitenruimte hoe groot of klein en waar dan ook… Plezierige zomer! Enjoy!

En eh, mocht je wel verhuisplannen hebben dan verkoopt jouw woning uiteraard beter met een leuke, nette en sfeervolle buitenruimte. Mocht je een keer met ons daarover van gedachte willen wisselen dan kunt je vrijblijvend een afspraak maken: https://deltamakelaardij.nl/diensten/gratis-waardebepaling

 

Datum:
juni 18, 2021
Categorie:
Algemeen

Meer informatie over dit onderwerp?

Contact

Deel Artikel

Bekijk artikel
Nieuwbouw

VeerseKreek Fase 2 nadert zijn voltooiing

Lees meer
Bekijk artikel
Algemeen

Hemelvaartsweekend 9 en 10 mei 2024 gesloten

Lees meer
Bekijk artikel
Aankopen

Drukbezochte verkoopdag Noorderpolder Zierikzee

Lees meer