Benieuwd hoeveel je huis waard is? Vraag hier een gratis méérwaardebepaling aan!

Het is momenteel een hectische markt waarbij vaak en vaker wordt overboden. Door de grote belangstelling voor woningen in een bepaalde prijsklasse wordt met regelmaat meer geboden dan de vraagprijs die er voor staat. Dit is natuurlijk bijzonder en dat blijft het ook, maar het is niets meer dan de marktwerking die dit veroorzaakt. Er is maar één woning en tientallen kandidaten. Vaak hoor je dan dat is fijn voor de makelaar. Nou eerlijk gezegd niet…..

Is de vraagprijs dan toch niet te laag vastgesteld?

Vanuit verkopend oogpunt zou je kunnen beweren: Is de vraagprijs dan toch niet te laag vastgesteld?

Vanuit de dienstverlening die je als bedrijf nastreeft zou je alle kandidaten een woning gunnen, maar je hebt er op dat moment helaas maar één!

Al met al is het een lastige situatie. Een verkoopprijs bepaal je samen met de verkopende eigenaar. Vaak ga je als makelaar uit van de maten zoals woonoppervlakte, aantal m3, grootte van het perceel. Uiteraard neem je verder ook andere factoren in je overweging mee, zoals de ligging, staat van het algemene onderhoud, niveau van afwerking, nabije voorzieningen, enz. En ook de verkooptactiek.

Een kans op de markt en het nut om je interesse kenbaar te maken
We proberen bij DELTA makelaardij iedereen toch een eerlijke kans te geven. We laten allereerst, de bij ons ingeschreven zoekers, weten dat er een nieuwe woning op de markt komt die wellicht voldoet aan hun wensen. Vervolgens plaatsen we de nieuwe woning op onze eigen kanalen zoals website, facebook en Instagram en daarna op o.a. Funda.

Zo merk je dat inschrijven als zoeker bij ons écht zin heeft en uiteraard het volgen van onze social’s ook. Vaak komen daaruit al onze eerste afspraken tot bezichtigingen voort. Vervolgens volgen wij de samen met de verkoper uitgestippelde route, waarin vele scenario’s mogelijk zijn; van stille- of reguliere verkoop tot 1 of meer kijkdagen. Momenteel bezichtigen wij bij grote belangstelling in kleine aantallen om de gekte een klein beetje in te dammen en ons werk ook nog coronaproof  te kunnen blijven doen.

Als blijkt dat de belangstelling (te) groot is krijgt iedereen de gelegenheid om  voor een bepaalde datum en tijd per email een voorstel of bieding te doen. Met die resultaten gaan we in overleg met de verkopende eigenaar waar dan wel of niet een koop uit voort zal kunnen komen.

Dit is natuurlijk een scenario die  je als verkoper in de huidige markt “als muziek in de oren klinkt”

Dit is natuurlijk een scenario die  je als verkoper in de huidige markt “als muziek in de oren klinkt”. Mocht je overwegen om je woning te verkopen dan zijn wij graag bereid om hierover met je van gedachten te wisselen.  Uiteraard kun je bij ons kantoor vragen om een gratis en vrijblijvend verkoopadvies.

Als zoeker  kun je jezelf op onze website inschrijven via onze zoekservice  en jouw wensen daar kenbaar maken. Dat is wel zo makkelijk. Wellicht vinden wij op deze manier je toekomstige (t)huis.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met ons kantoor. We zijn je uiteraard graag van dienst.

Datum:
november 20, 2020
Categorie:
Aankopen

Meer informatie over dit onderwerp?

Contact

Deel Artikel

Bekijk artikel
Algemeen

Hemelvaartsweekend 9 en 10 mei 2024 gesloten

Lees meer
Bekijk artikel
Aankopen

Drukbezochte verkoopdag Noorderpolder Zierikzee

Lees meer
Bekijk artikel
Algemeen

Voorbereidingen voor een fotoreportage

Lees meer