Benieuwd hoeveel je huis waard is? Vraag hier een gratis méérwaardebepaling aan!

Als koper kun je een hypotheek afsluiten met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Sneller lagere rente voor kopers in 2024. Als koper kun je een hypotheek afsluiten met de NHG. Wat houdt dit in? Dit betekent dat je minder risico loopt als je door veranderde omstandigheden plotseling jouw hypotheek niet meer kan betalen. Daarnaast betekent het ook dat je een lagere rente betaald. De geldverstrekker heeft namelijk ook meer zekerheid en loopt minder risico omdat NHG garant staat. Door een verandering in die regeling kunnen in 2024 nog meer kopers gebruikmaken van die lagere rente. Dit geldt voor woningen die gekocht worden onder de NHG-grens van € 405.000,- dit jaar, dit stijgt naar € 435.000,- in 2024!

 

Verandering hypotheekregels

Ook gaan de hypotheekregels volgend jaar veranderen voor kopers met een studieschuld en alleenstaanden. Tevens wordt de hoogte van het budget voor kopers afhankelijk van hoe energiezuinig een huis is. Zo wordt het energielabel steeds belangrijker om in bezit te hebben maar ook om rekening mee te houden! Een energielabel tot label C kan voordelen opleveren voor de hoogte van de hypotheek maar je kunt ook weer meer rekening houden met energiebesparende maatregelen en mogelijk meer lenen voor verduurzaming van de woning.

Wij zijn altijd bereid om je verder te informeren en raden je eventueel ook aan contact op te nemen met Zuiver Financieel voor een uitgebreid vrijblijvend (hypotheek)advies. Samen zijn we sterk en hebben we veel kennis in huis waar je dankbaar gebruik van kunt maken. Meer over financiering vind je hier.

Datum:
november 15, 2023
Categorie:
Aankopen

Meer informatie over dit onderwerp?

Contact

Deel Artikel

Bekijk artikel
Algemeen

Aan het einde van het jaar 2023 – terugblik Peter

Lees meer
Bekijk artikel
Aankopen

Open Huizen Dag 30 september 2023

Lees meer
Bekijk artikel
Verkopen

Stille verkoop

Lees meer