Benieuwd hoeveel je huis waard is? Vraag hier een gratis méérwaardebepaling aan!

“Stille verkoop”

SSSSST wij houden onze woning nog in de stille verkoop !

We krijgen regelmatig de vraag… waarom staat een woning in de STILLE verkoop? In dit artikel lichten wij jou hier meer over toe,
Zo hebben wij momenteel in ‘Haamstede’ (Burgh-Haamstede) een aantal woningen in de stille verkoop zoals een charmant landshuis in Haamstede, een vrijstaande levensloopbestendige woning op een groot perceel in Nieuw-Haamstede en nog een bijzondere mooie vrijstaande woning. Wil je hier meer over weten? Stuur ons een bericht: info@deltamakelaardij.nl of kijk ons actieve woningaanbod via www.deltamakelaardij.nl.

Er kunnen verschillende redenen zijn voor een opdrachtgever om ervoor te kiezen de woning eerst nog in de stille verkoop aan te bieden en nog niet overal online te gaan met de woning.

1. Privacy
Sommige mensen vinden het nogal een stap, heel je inboedel en leefruimte openbaar op internet wat iedereen op het gemakje kan bekijken. Liever dat (nog) niet. Sommige verkopers hechten veel waarde aan hun privacy en wensen niet dat hun woning direct herkenbaar is voor het grote publiek. Ze willen niet dat hun dagelijkse leven verstoord wordt door nieuwsgierige buren of ongevraagde bezoeken van potentiële kopers. Stille verkoop biedt hen de mogelijkheid om discreet te blijven terwijl ze toch hun huis willen verkopen.

2. Voorbereidingstijd:
Sommige verkopers willen de tijd nemen om hun woning klaar te maken voor de verkoop voordat deze op de reguliere markt wordt gebracht. Stille verkoop stelt hen in staat om potentiële kopers te vinden en hun huis te tonen terwijl ze nog bezig zijn met het opknappen of herinrichten ervan. Op deze manier kunnen ze de maximale waarde uit hun woning halen zonder de druk van een directe verkoop.

3. Zelf nog niets anders gevonden
Dit komt natuurlijk ook heel vaak voor. Ondanks dat er steeds meer woningen te koop komen op de markt, is het altijd maar de vraag of jouw ideale woning voorbijkomt. Vandaar dat ook wel eens het stille verkooptraject wordt opgestart, omdat er nog wat onzekerheden zijn.

4. Een lange oplevering maar wel de wens om de woning te verkopen.
Het kan ook zijn dat de eigenaar al een andere woning heeft gekocht of een nieuwbouwwoning, maar daar pas laat de sleutel van krijgt en dus een langere oplevering heeft. Het is dan vaak te vroeg om de woning actief in de verkoop te zetten, zeker wanneer je bij voorkeur langer dan een jaar wilt wachten op de oplevering. Ook dan is het een goed moment om wel alvast de stille verkoop te starten. Wie weet, vinden we een koper die eindelijk zijn of haar droomhuis treft en hier wél lang op wil en kan wachten!

Voordelen van stille verkoop:
1. Selectieve blootstelling: Stille verkoop stelt verkopers in staat om hun woning selectief bloot te stellen aan een beperkte groep potentiële kopers die oprecht geïnteresseerd zijn. Dit zorgt voor gerichte marketinginspanningen en minimaliseert het aantal bezichtigingen door nieuwsgierige maar niet-serieuze kopers.
2. Lagere verkoopdruk: Doordat de verkoop discreet plaatsvindt, ervaren verkopers minder druk om hun woning snel te verkopen. Dit kan hen de flexibiliteit geven om te wachten op een bieding die aan hun verwachtingen voldoet, zonder de tijdsdruk die vaak gepaard gaat met reguliere verkoop.
3. Verhoogde exclusiviteit: Stille verkoop creëert een gevoel van exclusiviteit rond de woning, wat de interesse en bereidheid van potentiële kopers om een hogere prijs te betalen kan vergroten. Dit kan leiden tot een betere onderhandelingspositie voor de verkoper.

 

Wat kunnen wij extra betekenen in stille verkoop?

  1. Netwerk van potentiële kopers: Als ervaren makelaar hebben we een uitgebreid netwerk van potentiële kopers die op zoek zijn naar exclusieve woningen.
  2. Expertise in gerichte marketing: Dit omvat het identificeren van potentiële kopers, het creëren van aantrekkelijke presentatiematerialen en het strategisch promoten van de woning binnen een geselecteerde doelgroep.
  3. Onderhandelingsvaardigheden.

Lees meer over onze dienstverlening hier.

Datum:
juli 7, 2023
Categorie:
Verkopen

Meer informatie over dit onderwerp?

Contact

Deel Artikel

Bekijk artikel
Nieuwbouw

VeerseKreek Fase 2 nadert zijn voltooiing

Lees meer
Bekijk artikel
Algemeen

Hemelvaartsweekend 9 en 10 mei 2024 gesloten

Lees meer
Bekijk artikel
Aankopen

Drukbezochte verkoopdag Noorderpolder Zierikzee

Lees meer