Benieuwd hoeveel je huis waard is? Vraag hier een gratis méérwaardebepaling aan!

Regels vanaf 2022: energielabel verplicht vanaf te koop zetten woning !

Ga je je woning verkopen? Dan ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen. Je moet de labelklasse (A++++ t/m G) vermelden in de advertenties. Dit is een nieuwe regel met betrekking tot het energielabel. Verder dien je op het moment van overdracht de pdf met het energielabel overhandigen aan de nieuwe eigenaar.

Heb je op moment van de overdracht geen energielabel, dan kan je een boete krijgen. Ook wanneer de labelklasse ontbreekt in de advertenties van je woning, bijvoorbeeld op Funda of Facebook, kan je een boete krijgen. Bij zoek je energielabel kan je checken of jouw woning al een energielabel heeft. Is er nog geen label, neem dan contact op met een energieadviseur om een nieuw label vast te laten stellen. Uiteraard willen en kunnen wij je daarbij ook begeleiden. Wij hebben hiervoor korte lijnen met energieadviseurs!

Kosten energielabel

Waar je voorheen via een DIGID binnen 10 minuten een energielabel online kon aanvragen voor nog geen 10tje, ben je nu niet onder de € 200,- klaar. Vraag gerust meer informatie hiervoor bij ons op.

Vraag het energielabel op tijd aan

Zorg ervoor dat je een geldig energielabel hebt op het moment dat je je woning te koop zet. Kopers zien dan tijdens het zoeken al wat het energielabel is en dit geeft ze extra waardevolle informatie over jouw woning. Laat daarom jouw energielabel registreren vóórdat je de woning te koop zet. Begin daar op tijd mee: veel energieadviseurs hebben het heel druk, waardoor de aanvraag langere tijd kan duren.

Daarnaast is je energielabel voor 10 jaar geldig. Dit is een behoorlijke tijd en voor je het weet ben je alweer vergeten welke kosten je hiervoor hebt moeten maken.

Meer informatie vind je op www.energielabel.nl . Uiteraard zijn we je ook graag van dienst om je hierbij te begeleiden. We hebben regelmatig contact met diverse energieadviseurs.

 

Verkoopplannen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek wat wij voor je kunnen betekenen inclusief het ontzorgen van het energielabel.

Datum:
februari 17, 2022
Categorie:
Verkopen

Meer informatie over dit onderwerp?

Contact

Deel Artikel

Bekijk artikel
Aankopen

Sneller lagere rente voor kopers in 2024

Lees meer
Bekijk artikel
Aankopen

Open Huizen Dag 30 september 2023

Lees meer
Bekijk artikel
Verkopen

Stille verkoop

Lees meer